Kamis, 19 November 2015

Nilai ubat Oregon Grape

Nilai ubat Oregon Grape

Salah satu tumbuhan ciri-ciri tumbuh-tumbuhan Oregon asli adalah anggur Oregon. Ia juga dikenali sebagai Gunung Anggur. Tumbuhan ini adalah sangat menarik dan dikenali untuk berkembang dengan cepat. Ia mempunyai kedua-dua hiasan dan nilai perubatan. Ia digunakan untuk landskap di rumah banyak. Daun kehijauan dalam warna dan berkilat. Renek ini menanggung kecil bunga hijau kuning. Beri biru berwarna ungu apabila masak. Ia tumbuh di dalam kelompok dan dalam aspek ini mereka menanggung cukup persamaan dengan sekumpulan anggur. Renek ini boleh tumbuh setinggi 6 kaki tetapi purata ia tumbuh hampir 3 kaki. Tumbuhan ini telah sentiasa diketahui sebagai sangat berguna dan ia terus mempunyai nilai di Eropah.

Ini Oregon tumbuhan asli adalah salah satu pokok renek yang mempunyai nilai yang cemerlang dan utiliti yang luar biasa. Ia digunakan secara perubatan untuk rangsangan aktiviti hati. Ia boleh menyebabkan rembesan hempedu. Ia boleh meningkatkan gejala kesihatan yang disebabkan kerana kelemahan di dalam hati. Herba ini juga dikenali untuk membersihkan darah. Mereka yang mengamalkan perubatan herba menggunakan renek ini untuk membersihkan hati, darah dan limpa. Walau bagaimanapun, orang-orang yang sudah mempunyai hati yang terlalu aktif tidak perlu mengambil herba ini.

Beri The Oregon grape mempunyai kesan penyejukan dan dengan itu digunakan dalam rawatan demam. Dalam tempoh akhir musim panas, buah yang masak sepenuhnya. Ini beri boleh dikeringkan, dijadikan serbuk atau ditambah kepada air untuk membuat sirap. Kesesakan diperbuat daripada pokok renek ini amat lazat juga. Oregon anggur telah digunakan secara perubatan untuk penghadaman, rawatan pundi hempedu, cirit-birit dan disentri. Renek ini telah digunakan sebelum ini sebagai pengganti untuk meterai keemasan.

Peningkatan selera makan dan peningkatan kesihatan adalah beberapa tujuan lain untuk kegunaan ini Oregon tumbuhan asli. Akar adalah bahagian utama yang digunakan sebagai ubat. Yang beri juga sangat yang boleh dimakan dan mereka mempunyai kuantiti yang luar biasa Vitamin C. Ia juga digunakan untuk merawat gastrik dan lain-lain jenis kelemahan dalam penghadaman. Ia merangsang pundi hempedu dengan baik dan membersihkan kesesakan di dalam perut. Jerawat, ekzema, psoriasis dan herpes syarat-syarat lain yang renek ini boleh digunakan sebagai rawatan yang berkesan. Antara penyakit kulit berkaitan dengan hempedu pundi kencing dan syarat-syarat ini boleh dirawat oleh penggunaan renek ini. Juzuk ini renek ini adalah sebahagian daripada antiseptik kuat yang ada hari ini.

Untuk kejayaan anda sebagai anda mengetahui lebih lanjut mengenai Oregon tumbuhan asli!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar